indret pilleovn

Indret hjemmet med træpilleovn

Der er mange måder at opvarme sit hjem, men der kan vist ikke herske særlig megen tvivl om, at brændeovnen er en af de smukkeste. Samtidig er den dog også en af de mest omstændige, og kan nok sjældent klare jobbet alene, medmindre det danske vejr for en gangs skyld kan prale af en frisk sommerdag.

En hyggelig og praktisk tilføjelse til stuen

Brændeovnen er således mere til de hyggelige aftener, hvor kun stuen behøver at blive opvarmet, og hvor familien samles omkring den varme ovn med brætspil og fredagsslik. Hvis du, af de selvsamme grunde, godt kunne tænke dig at indrette hjemmet med en brændeovn, bør du dog tænke dig om en ekstra gang. 

Ikke nødvendigvis fordi alt det ovenstående ikke passer. Til gengæld har du næsten med garanti et bedre og mere effektivt alternativt i form af den såkaldte træpilleovn. Med træpilleovnen behøver du ikke at stå og svede med at flække og stable brænde. I stedet kan du bare indkøbe og opbevare poser med de relevante træpiller. Disse hældes så på, når du ønsker lidt ekstra varme i stuen eller en ild at hygge om. På den måde er den netop bare den udviklede version af den klassiske brændeovn.

Dermed ikke sagt, at det kommer med sit helt eget sæt af udfordringer at indrette hjemmet med en træpilleovn. Det gør det nemlig utvivlsomt. Ligesom med al anden boligindretning, bør det at indrette hjemmet med en træpilleovn være en balancegang mellem det etiske og praktiske. 

Først og fremmest skal du nemlig finde et sted, som jeres træpilleovn kan stå. Det oplagte svar er selvfølgelig stuen, men det efterlader stadig en del spørgsmål. Skal den stå i hjørnet, så den kan sprede varmen optimalt, eller vil I gerne have den tættere på sofagruppen, så den også kan tjene sin rolle som hyggeild? Skal træpilleovnen bare stå frit fremme, eller vil I gerne have muret den inde, så den bliver end del af muren.

En balancegang

Disse valg skal alle have for øjne, hvordan træpilleovnen bedst muligt tager sig smukt ud i stuen, mens den samtidig varmer så godt som overhovedet muligt og er nem at fylde træpiller på. Selve påfyldningsprocessen kan nemlig også vise sig at være et mere omstændigt foretagende end først forventet. 

Træpillerne kommer som oftest i plastikposer, hvorefter disse skal sprættes op, så pillerne kan hægtes på. Køb lommekniv til formålet, gerne en smuk en af slagsen, der således altid kan ligge rede nær træpilleovnen, når I skal have opsprættet en ny pose. 

Det faktum at den lille fine lommekniv altid ligger rede er både et fint tegn på stil og personlighed i hjemmet, mens det samtidig er enormt praktisk. Alternativet er nemlig at rive den tykke plasticpose op, hvilket i ikke så få hjem har ledt til en skamfuld omgang med kost og fejebakke. 

Når der alligevel allerede er tale om, hvordan påfyldningsprocessen kan foregå både praktisk og pænt, bør det også nævnes, at der faktisk findes møbler, eller i hvert fald genstande, med det ene for øje. Hos de fleste forhandlere af træpilleovne og træpiller, vil du derfor opdage, at der også sælges fine, tragtagtige beholdere, der nemt kan stå ved siden af ovnen med op mod to posers træpiller indeni. Så er det nemt og hurtigt at hælde nye piller på, og du kan altid fylde tragten med en håndevending og jeres lommekniv. Træpilleovnen kan nemlig sagtens både være pæn og praktisk.