Tilbygning

Tænk varmekilder ind i din tilbygning

Skal du bygge til din nuværende bolig, kan der være en fordel at tænke dine varmekilder ind i tilbygningen. Der er flere gode muligheder, der både er miljøvenlige og økonomiske og som passer fint ind i din tilbygning. 

Hvad skal din tilbygning indeholde

Du skal naturligvis allerførst bestemme dig til, hvad du har brug for i din tilbygning. Er du i underskud af værelser eller er det en stor stue, hvor der er plads til alle og hvor udelivet i haven kan inviteres indenfor med store vinduespartier. Måske har du også brug for et ekstra nyt badeværelse eller et gæstetoilet. Mulighederne er mange og det er helt essentielt, at du får det mest mulige ud af projektet.

En tilbygning med store værelser eller et stort rum er den billigste form for tilbygning du kan få, skal der bad eller køkken i tilbygningen, er det den dyreste form for tilbygning. Du skal også overveje, om du nuværende grundplan kan ændres uden de helt store ombygningsarbejder, så din tilbygning bliver billigere. 

Det har også stor betydning, hvordan din nuværende bolig ser ud. Er der tale om en tilbygning murermestervilla, et parcelhus eller en helt tredje form for bolig, skal du bygge i et plan eller med kælder eller første sal. 

Der er masser af ting du skal være opmærksom på inden du går i gang med at indhente tilbud, heriblandt altså også, hvordan du vil opvarme din tilbygning. 

Varmekilder i tilbygningen

Skal du etablere gæstetoilet i din tilbygning, kan du overveje om det skal udstyres med gulvvarme. Et gæstetoilet er som oftest på få kvadratmeter og her kan gulvvarmen være alt nok, som eneste varmekilde.

  

Består din tilbygning primært at et stort fællesrum, kan du med fordel overveje en forholdsvis ny men ganske effektiv varmekilde, nemlig træpilleovnen. I sin udformning ligner den faktisk brændeovnen, men den er meget mere miljøvenlig og kommer med rigtig mange miljøbesparende features, såsom 

  • Termostat, der automatisk regulerer til den valgte temperatur  
  • Automatisk tænd og sluk funktion

Desuden kræver den kun at du påfylder træpiller en enkelt gang om dagen, tømmer askebakken og rengør den med mellemrum.

Du kan også vælge en varmepumpe som opvarmningskilde i din tilbygning. Det er også et meget miljøvenligt og økonomisk sundt alternativ, som kan spare dig for mange penge. Også her får du mulighed for automatisk tænd og sluk og flere modeller kommer med en App, hvor du kan fjernstyre varmepumpen, hvor end du befinder dig. Vælger du en luft til luft varmepumpe til din tilbygning, er du helt fint dækket ind. 

En lækker tilbygning med stor værdi

En tilbygning vil altid tilføre din bolig stor værdi, hvad enten der er tale om en tilbygning murermestervilla, parcelhus, sommerhus eller funkisvilla. Primært vil værdien for dig og din familie være den forbedrede plads og den umiddelbare glæde ved en ny og lækker tilbygning. Men står du på et tidspunkt og skal sælge din bolig, vil værdien også afspejles på din salgspris. Hvis du samtidig har tænkt miljøvenlig og økonomisk opvarmning ind i din tilbygning, vil det øge både interessen for din bolig og sandsynligvis vil prisen stige yderligere. 

Nutidens boligkøbere har nemlig en stor interesse i miljøvenlige tiltag, samtidig med god plads og lækkert layout. Så ikke nok med, at du kan glædes over din tilbygning og den værdi den tilfører dit umiddelbare behov, så kan du også glæde dig over en værdiøgning ved et fremtidigt salg af din bolig. Det betyder, at din investering i en tilbygning både kan tilfredsstille familiens behov for plads nu og her og samtidig tilfredsstille fremtidige køberes behov for miljøvenlighed, økonomiske besparelser og den altid ønskede plads.