Pillefyr - Find det bedste pillefyr(stoker) til dit hjem

Vil du gerne skille dig af med dit oliefyr, gasfyr eller brændeovn? Og overvejer du at få et pillefyr som et grønnere og mere økonomisk alternativ? Pillefyr stormer frem i de danske hjem. Det er med god grund. For i en tid hvor der skal tænkes mere bæredygtigt, og hvor energipriserne samtidig stiger, er et pillefyr et oplagt valg.

Køb dit stoker / pillefyr her

Der kan være flere forskellige overvejelser forbundet med, om du bør udskifte din nuværende varmekilde. Den du har, er måske ved at være forældet. Det kan også være, den ikke er grøn eller bæredygtig. Eller at det måske bare ikke længere kan
betale sig økonomisk.

Uanset udgangspunktet, er et pillefyr en miljøvenlig og omkostningseffektiv løsning til din bolig. For det er meget effektivt som varmekilde, da det kan holde en konstant temperatur og er i stand til at udnytte pillernes energi med næsten op til 100% alt efter, hvilket pillefyr du vælger.

Vil du gerne vide mere om pillefyr? Eller blive præsenteret for nogle modeller i god kvalitet? Så dykker vi ned i det her.

Se også: “De bedste pilleovne”

Brug for hjælp til installation af pillefyr?

bedste pillefyr

Pillefyr Guide Overblik

Køb Pillefyr her

Hvorfor få et pillefyr?

Det er ikke til at komme uden om snakken om bæredygtig opvarmning af boligen. Klimaet er på alles læber, og da danskerne er nogle af de største CO2-syndere, giver det god mening at bidrage ved at optimere varmekilden i boligen.

Der findes flere forskellige alternativer til det meget forurenende oliefyr eller gasfyr. Dette er alt lige fra jordvarme og solfangere til varmepumper og pillefyr. Særligt de to sidstnævnte vinder meget frem. Pillefyret gør det især, fordi det er billigt i anskaffelse og kan holde en stabil varmeøkonomi i og med, at den ikke er lige så afhængig af, hvad elpriserne er. Derudover kan den typisk også opvarme et større areal, end hvad en varmepumpe kan (og så kan den stå alene som varmekilde).

Du bør overveje et pillefyr, fordi:

  • Det er billigt i drift (ved høj kvalitet)
  • Det er CO2-neutralt
  • Du får meget varme for pengene
  • Det er nemt at vedligeholde

Der findes et utal af forskellige guides og grafer, der kan give dig et indblik i, hvordan et pillefyr er i forhold til andre varmekilder.

Et godt eksempel er skemaet herunder fra Bolius.dk, der giver dig et godt og realistisk indblik i, hvad du kan forvente dig at spare i udgifter, når du skifter fra et gammelt oliefyr og til et pillefyr.

Fyr type Virkningsgrad Forbrug pr. år Årlig udgift Pris olie/træpiller
Oliefyr 1993 75% 2.800 liter olie 43.400 kr. 1000 liter olie: ca. 15.500kr
Pillefyr 83% 5.200 kg 23.140 kr. 1000 kg træpiller: 4450 kr. ( pris afhænger meget af kvalitet og mængde )

Tabellen er opdateret 9. maj 2021, og priserne kan være anderledes når du kigger på oversigten, grundet den nuværende inflation på markedet, og generelle prisstigninger på brændstof og træpiller.

Der er naturligvis ikke taget hensyn til din boligs størrelse, isolering eller andet. Men det er et godt pejlemærke for, hvad du kan forvente – og økonomien er og bliver en af de største fordele.

Langå Pillefyr 17kw (billigt pillefyr)

langå pillefyr 17kwEr du på jagt efter et billigt pillefyr, hvor der ikke bliver gået for meget på kompromis med effektiviteten? Det er, hvad du får med Langå Pillefyr 17kw. Hvad du ellers får, uddyber vi herunder.

Pillefyr uden slagger

Som et af de eneste pillefyr på markedet, kan modellens blæser holde brænderhovedet fri for slagger. Det er en stor fordel, da det betyder, at du ikke behøver rense brænderen, når du skal have aske ud af kedlen. Det gør det meget nemt at have pillefyret i dagligdagen, da det minimerer rengøringsbyrden.

Det er tilmed nemt at rense og rengøre, da den er udstyret med 2 låger, der giver nem adgang til både fyrrum og røgveksler. Det er desuden meget brugervenligt og simpelt opbygget, hvilket gør fyret meget nemt at overskue.

Betjen pillefyret med digital display

Det skal være nemt at betjene pillefyret i hverdagen. Det er det med modellen her, da den er fremstillet med et let og overskueligt betjeningspanel med et digitalt display. Altså kan du meget nemt styre fyret og sætte den til den ønskede temperatur.

Hvad der ikke må glemmes at blive nævnt, er, at fyret har en virkningsgrad på 91%. Altså får du et billigt fyr i den gode ende, da den er i stand til at udnytte en stor del af pillernes energi.

Specifikationer:

  • Ydelse: 17 kW
  • Virkningsgrad: 91%
  • Opvarmer: 200 m2
  • Træpiller: 6 mm
  • Mål: H 115 cm x B 44 cm x D 45 (uden brænder)

Langå Pillefyr 27kw (pillefyr til den store bolig)

langå pillefyr 27kwHar du en kæmpe villa? Eller råder du over nogle store lokaler til kontor og virksomhedsdrift? Langå pillefyr er et pillefyr, der er i stand til at opvarme områder på op til 300 kvadratmeter. Dette er meget stort og dækker et større behov, end hvad den almindelige husstand har.

Minimalt pladsbehov

Vil du gerne udskifte din nuværende varmekilde med et pillefyr, kan du med fordel gøre det med dette, da det er minimalt, hvor meget det fylder. Selvom det er i stand til at opvarme store husstande og lokaler, er det begrænset, hvor meget plads du behøver have til det, da den kan stå helt op af væggen. Den er fremstillet til at fylde meget lidt, da der ikke er nogen tilslutninger på bagsiden. Da opbygningen samtidig er simpel, er det meget let at gå til.

Fornuftig virkningsgrad

Fyret har ikke den bedste virkningsgrad på markedet, men er til gengæld meget effektiv, når man ser på, hvor billigt i indkøb det er. Du får en høj virkningsgrad for pengene samtidig med, at du får et design, der ikke giver slagger i brænderen. At den så også kan betjenes med et digitalt betjeningspanel, er blot endnu et plus i bogen.

Specifikationer:

  • Ydelse: 27 kW
  • Virkningsgrad: 91%
  • Opvarmer: 300 m2
  • Træpiller: 6 mm
  • Mål: H 115 cm x B 44 cm x D 55 (uden brænder)

Langå Pillefyr 34kw (Pillefyr til stort varmebehov)

langå pillefyr 34kwPillefyret her er af samme model som ovenstående. Den dækker blot et større varmebehov. Har du derfor en meget stor villa, eller råder du over nogle lagerområder, store kontorlokaler eller lignende, vil pillefyret her være ideelt til at dække behovet. Uden du behøver skulle lægge mange penge for indkøbet af fyret.

Opvarmning til 400 m2

Med et Langå pillefyr på 34 kW er det muligt for dig at opvarme lokaler og områder, der er helt op til 400 kvadratmeter. Den høje effektivitet og billige indkøbspris gør det muligt at holde udgifterne til varme nede på et minimalt niveau.

Det er et fyr, der er meget nemt at vedligeholde, da det ikke udvikler slagger i brænderen. Derudover er det designet til nemt at kunne rengøres, når der skal tømmes for aske.

Kræver ikke meget plads

Selvom pillefyret er fremstillet til at dække et stort varmebehov, betyder det ikke, at fyret er tilsvarende stort. Du kan derfor sagtens udskifte det og stille det der, hvor din nuværende varmekilde står. Den har tilmed heller ikke tilslutningsmuligheder bagpå, hvilket gør det nemt og enkelt at placere den der, hvor det giver mening for dig.

Når du skal betjene den, kan du gøre det på det digitale display, som den er udstyret med. Her kan du blandt andet styre temperatur, hvornår den skal starte og meget andet, der gør det nemt og enkelt at have fyret.

Med en virkningsgrad på 90% går du heller ikke for meget på kompromis med udnyttelsen af energien fra træpillerne.

Specifikationer:

  • Ydelse: 34 kW
  • Virkningsgrad: 90%
  • Opvarmer: 400 m2
  • Træpiller: 6 mm
  • Mål: H 116 cm x B 53,5 cm x D 71 cm (uden brænder)

Langå Pillefyr 47kw (pillefyr til store erhvervslokaler)

pillefyr langå 47kwMed et pillefyr på 47 kW kan du få opvarmet alt lige fra en stor lagerhal, et stort kontorområde eller din virksomhed til billige penge. Fyret her dækker et areal på op til 600 kvadratmeter og er derfor et oplagt valg til dig, der har nogle store arealer, der har brug for et konstant varmebehov.

Modellen her er den samme som de øvrige fra Langå. Den har en virkningsgrad på 90% og ligger derfor i den gode ende, hvad netop det angår. Den er billig i indkøb, men du går ikke på kompromis med virkningsgraden eller kvaliteten.

Betjen den på digitalt display

For at få størst muligt glæde af dit pillefyr skal det gerne være nemt at betjene. Det er modellen her. For du kan styre den direkte på et digitalt display. Men den er også lavet til at være nem at rense og rengøre, da den har 2 store låger, der giver nem adgang til fyrrum og røgveksler. Den danner tilmed heller ikke slam i brænderen, hvilket gør det endnu mere oplagt at have den som varmekilde.

 

Specifikationer:

  • Ydelse: 47 kW
  • Virkningsgrad: 90%
  • Opvarmer: 600 m2
  • Træpiller: 6 mm
  • Mål: H 115 cm x B 65 cm x D 65 cm (uden brænder)

Scotte Mini-pillefyr inkl.montering (pillefyr med mulighed for WiFi)

Mini pillefyr inklusiv monteringGår du meget op i, hvordan pillefyret ser ud, eller hvor meget det fylder? Du behøver ikke have et stort pillefyr for at få dækket dine varmebehov. For med modellen her er det muligt at få et pillefyr i mini-format, uden du hverken behøver gå på kompromis med kvalitet eller effektiviteten.

Scotte Mini er et pillefyr på 16 kW med Blackstar Kedel og Version 7 styring, som inkluderer automatisk rens af køler via en gearmotor. Den har desuden en sammenbygget silo, der kan indeholde, hvad der svarer til 175 kg træpiller.

Den passer rigtig godt til et hus, der er 200-300 kvadratmeter stort.

Produceret i Danmark

Kvaliteten er noget, du kan regne med, da pillefyret er produceret i Danmark. Det er derfor også udviklet og testet til det nordiske klima. Det kører derfor økonomisk, uanset om der er meget varm sommer eller iskold vinter. Når du køber modellen her, får du endda også 1 års gratis servicebesøg, som er med til at sikre, at dit pillefyr kommer til at køre optimalt.

Pillefyr med version 7 styring

Det er et smart og nemt valg for dig, da det betyder, at du blandt andet får understøttet følgende funktioner:

  • Timer funktion
  • Kompressorrens
  • Varmtvands prioritering
  • Røgtemperatur
  • Udetemperatur
  • Direkte LAN opkobling

Generelt er det et meget smart og effektivt pillefyr, som giver dig et væld af funktioner og muligheder. Klik dig gerne videre for at læse nærmere om, hvad du ellers kan forvente dig af modellen.
Bor du i en radius af 50 kilometer fra Videbæk, kan du købe fyret med montering inkluderet.

Klik dig gerne videre for at se nærmere for specifikationer, der er varierende alt efter, hvilken model du vælger.

Easypell pillefyr inkl. montering (Pillefyr uden rengøring)

Easypell pillefyr inkl. monteringMed Easypell pillefyr får du et af de bedste pillefyr, der er på markedet lige nu. Det leverer varme og varmt vand, der er tilpasset til forbruget. Nå ja, og så kræver det ikke nogen rengøring – det er smart i en travl hverdag, hvor det gerne må være nemt og bekvemt!
Pillefyr med selvrensende kedel
Når du køber et Easypell pillefyr, får du det med et fuldautomatisk varmesystem med en selvrensende kedel og brænder. Når der også er automatisk tænding, asketømning og automatisk tilførsel af træpiller, får du faktisk et pillefyr, der klarer driften helt uden hjælp eller indblanding. Det er smart og nemt. Det tager desuden kun ganske få minutter at rense røgkanalerne. Det kan dog også gøres automatisk med en integreret motor.

Du skal kun efterfylde med piller og tømme for aske efter hvert ton afbrændte piller.

Pillefyr med høj virkningsgrad

Modellen her er et dyrere valg end ovenstående pillefyre. Til gengæld er det også udviklet med mange moderne og teknologiske løsninger, som gør det nemt for dig i hverdagen. Derudover har fyret en virkningsgrad på 95,3%, hvilket er meget højt. Altså er det også et godt valg rent økonomisk, da det formår at udnytte energien i meget høj grad.

Køber du modellen her, kan du få det med montering inkluderet. Det kræver dog, at du bor i en radius af 50 kilometer fra Videbæk.

Klik dig gerne videre for at blive klogere på de mange muligheder, der er med Easypell. Det kan både bruges til almindelige husstande, industri og erhverv.

Her kan du også se nærmere på specifikationer. Disse er forskellige afhængigt af, hvilken størrelse af modellen, du har brug for.

Hvordan renser man et pillefyr?

For at få det optimale og bedst mulige ud af dit pillefyr, er det nødvendigt at rense det med jævne mellemrum. Rengøring er naturligvis altid et punkt på listen, der skal overstås. Men du kan med fordel gøre det fast én gang om ugen, da det giver pillefyret de bedste betingelser for at udnytte energien bedst muligt. Altså får du også en optimal varmeøkonomi ved at sørge for at rense det.

Vi kunne snakke længe om, hvordan du kan eller bør rense dit pillefyr.

Det overlader vi dog i stedet til videoen her, som giver dig et fuldt indblik i, hvordan du rengør et pillefyr.

Afspil video om sådan renser du dit pillefyr

Rigtig god fornøjelse med at rense dit pillefyr, når du kommer så vidt.

Er pillefyr grøn energi?

Pillefyr er et grønnere alternativ end oliefyr og gasfyr. Det er så at sige CO2-neutralt, fordi træet igennem sin levetid har optaget CO2 fra atmosfæren. Det bliver afgivet igen ved afbrænding – men det ville også ske naturligt, når træet rådner i skovbunden. Dertil sagt er det også et mere miljøvenligt alternativ, fordi der som udgangspunkt ikke bliver fældet yderligere træer for at producere træpiller. I stedet bliver der anvendt restmaterialer fra møbelproduktion, som bliver presset sammen til træpiller. Altså bliver restmaterialet ikke bare smidt væk eller brændt af uden at gøre gavn.

Der kan naturligvis altid sættes mere miljøvenligt ind. For det ville naturligvis være mere miljøvenligt med jordvarme, solceller og solfangere. Dog kan du godt anskaffe dig et pillefyr med god samvittighed.

Vi vil derfor ikke kalde det for grøn energi, da det ikke er vedvarende på samme måde, som energi fra vind eller vand er det. Men det er et mere bæredygtigt og grønt alternativ end olie og gas.

Hvilket pillefyr er det bedste?

Det bedste pillefyr er et pillefyr, der passer til dine behov. Med det mener vi, at du bør se nærmere på størrelse, virkningsgrad og funktioner for at tage en beslutning om, hvad der er det bedste for dig.

Vi vil meget gerne udpege en model fra ovenstående. Men da vi ikke kender udgangspunktet for dine behov, vil vi hellere, at du udforsker de enkelte modeller og muligheder.

Easypell er dog en af de bedste på markedet, da det har en høj virkningsgrad, mange funktioner og er selvrensende. Det er til gengæld også et dyrere valg end de øvrige modeller.

Pillefyr hvad skal man vælge?

Når du skal vælge et pillefyr, er det vigtigste, at du vælger et, der har en varmeydelse, der svarer til varmebehovet i din bolig. Her siger man generelt, at en varmeydelse på 10-15 kWh er passende til boliger mellem 175-250 kvadratmeter.

Men det er ikke nok bare at vælge efter dette. For du er også nødt til at tage et kig på fyrets virkningsgrad. Det er et udtryk for, hvor meget energi du får ud af ét kilo træpiller. Denne skal derfor gerne være så langt over 90% som overhovedet muligt, så du får det mest optimale ud af dine træpiller.

Kvaliteten af fyret har stor indvirkning på, hvordan virkningsgraden på fyret er. Det har kvaliteten af træpiller også – men jo bedre en kvalitet du vælger, når det kommer til selve fyret, jo bedre er det. For jo bedre kvalitet hele vejen rundt, jo færre træpiller skal du bruge for at varme din bolig op.

Det er altid en god ide at få rådgivning, forinden du går på jagt efter et pillefyr. Det gør det noget nemmere for dig at vælge blandt de mange – og at vælge det bedste mulige til din bolig og dine behov.

Du kan med fordel gå på opdagelse i modellerne fra Langå, da det er pillefyr, der er kendt for deres gode kvalitet.

Hvad koster et pillefyr om året?

Når du skal beregne, hvor meget et pillefyr koster om året, skal du se på antallet af kWh, som det kan yde. For det er, hvad der styrer prisen for det. Det er sjældent, at man behøver et pillefyr med en kapacitet på mere end 12-15 kWh, da det som regel vil være rigeligt til at opvarme en bolig på 175-250 kvadratmeter.

For at kunne regne prisen ud for at have et pillefyr i gang, skal du beregne, hvor mange kg træpiller du skal bruge. Det er typisk sådan, at et kilo træpiller giver omkring 5 kWh. For at komme videre i regnestykket, er det også nødvendigt at vide, hvor mange kWh din bolig bruger i timen.

Tager vi udgangspunkt i, at det også bruger 5 kWh, og at der er 168 timer på en uge, skal du dermed bruge omkring 168 kg træpiller. Det vil give udgifter for lige omkring 8.800 kroner alt efter, hvilke træpiller du ender med at bruge. De koster typisk omkring 3 kroner kiloet.

Varmebehov er naturligvis forskellige. Dertil skal det også regnes ind, hvor mange der er i husstanden, hvor gode man er til at holde varmen og til at forbruge vand. Der er forskellige faktorer, der skal regnes ind, som du med fordel kan få nogle professionelle på området til at hjælpe dig med. For så ved du helt konkret, hvad du har at gøre med kroner og øre-mæssigt.

Hvilken størrelse pillefyr skal jeg vælge?

Dette er meget individuelt og kan derfor ikke rådgives efter som en standard. For der er mange ting, der skal tages med i betragtning, når der skal vælges et pillefyr.

Dette kan f.eks. være:

  • Hvor godt isoleret er dit hus?
  • Skal pillefyret være den eneste varmekilde? Eller en supplerende?
  • Er der tale om et etplanshus eller et i to planer? (jo flere etager, jo lavere krav er der til ydeevne)
  • Hvordan er el-forbruget for pillefyret?

Når det så er sagt, er langt de fleste huse i Danmark omkring 0-200 kvadratmeter i størrelsen. Til denne størrelse af huse er det som regel nok med et pillefyr på 10 kW. Er dit hus lidt større end det, kan du med fordel overveje et pillefyr på omkring 16 kW.

Det er altid en god ide at forhøre dig hos professionelle, der arbejder med det til hverdag. De vil hurtigt kunne danne sig et overblik og et indblik i behovene alt efter, hvordan forholdene i din bolig er.

Køb billige pilleovne her