Pillebrændeovn: Guide til valg af pilleovn

Har du længe overvejet at skifte den gamle og forurenende brændeovn i stuen ud med noget andet? Og har du længe tænkt på, om det skulle være en pillebrændeovn, du skal have i stedet? En pillebrændeovn er både varmeeffektiv og miljøvenlig, ligesom den kan spare dig for mange penge på varmeregningen!

Der er ikke noget så hyggeligt som en brændeovn, der spreder lys og varme i boligen. Hvis du stadig gerne vil bevare den hygge og varme, som en brændeovn giver til boligen, er en pillebrændeovn ikke et helt dumt valg. Den kan nemlig sprede samme hyggelige stemning samtidig med, at den varmer boligen mere effektivt og billigt op. Hvorfor du skal vælge at gå med en træpilleovn og hvilke mærker der er gode, guider vi dig til her i artiklen.

Se guiden med de bedste Langå pilleovne

Brug for hjælp til installation af Pillebrændeovn?

pilleovn

Pilleovn Guide Overblik

Køb Pillebrændeovn her

Hvorfor en pilleovn

Som du sikkert allerede godt ved, findes der ret mange alternativer til en brændeovn, som kan varme din bolig op. En af dem er for eksempel et oliefyr, som mange ældre boliger stadig gør brug af. Så hvorfor skal det lige være en pilleovn?

Du skal købe en træpilleovn, fordi:

 • Den er CO2-neutral
 • Den har høj varmeeffekt
 • Den er billig i drift
 
Er du stadig ikke overbevist? Så findes der også alternativer, i form af en hyggelig og ikke mindst effektiv biopejs.

1. Den er CO2-neutral

En pillebrændeovn er et miljøvenligt valg, fordi den netop gør brug af et CO2-neutralt brændsel i form af træpiller. Grunden til at træpiller er miljøvenlige er, at de ikke frigiver mere CO2 til atmosfæren end det, der ville være blevet frigivet, hvis træet i pillerne var blevet nedbrudt på naturlig vis.

Ikke nok med det, er der også nogle strenge krav til, hvor meget pilleovne må udlede. Derfor har alle certificerede pillebrændeovne en lavere udledning end brændeovne – også dem der er svanemærkede.

Så hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet, samtidig med at du holder dig selv og familien varm, er en pillebrændeovn et fremragende valg.

2. Den har høj varmeeffekt

En anden og rigtig god grund til at investere i en brændeovn til træpiller er, at den er effektiv til at give varme i forhold til den mængde brændsel, den bruger. Det smarte ved mange pilleovne er nemlig, at de kan indstilles til at varme, indtil rummet når en vis temperatur. Det betyder, at der hverken bliver fyret for lidt eller for meget (som ofte er tilfældet ved brændeovnen), ligesom den automatisk kan indstilles til at gå i gang, når temperaturen falder til en bestemt grad.

3. Den er billig i drift

En tredje grund som taler til mange danskeres hjerte er, at den er ret billig i drift sammenlignet med både brændeovn, oliefyr og andre energikilder. Undersøgelser har vist, at man kan spare helt op til 70% på varmeregningen ved at skifte til en pillebrændeovn.

Billig varme med pillebrændeovn

Når nu vi er ved det med, at den er billig i drift, kan vi lige så godt uddybe den del. Det er nemlig som oftest den grund, der gør, at en brændeovn til træpiller bliver valgt over for andre typer varmekilder. Danskerne elsker at spare penge – og et rigtig godt sted at gøre det er selvfølgelig på varmeregningen.

En pille ovn er billig i drift, fordi træpillerne i sig selv ikke koster meget i indkøb i forhold til, hvor længe de brænder og hvor lidt, der skal bruges for at varme rummet op. Afhængigt af, hvor meget du normalt fyrer, og hvor varmt du gerne vil have det, kan en pille ovn sagtens køre i flere dage eller en hel uge på en enkelt opfyldning. Dermed bliver det hurtigt billigere end fjernvarme eller oliefyr, hvor priserne kan være svingende og af og til ret høje.

Det betyder derfor, at du ikke alene kan spare op til 70% på varmeregningen, men at du også hurtigt kan tjene udgiften til indkøbet af træpilleovnen hjem igen. Det er de færreste varmekilder, man kan gøre det på – så alene af den grund bør du kraftigt overveje at skifte brændeovnen ud med en træpilleovn.

De bedste pilleovne

Det er nemt at sige, at en pille ovn er billig i drift og er varmeeffektiv. For hvilken pillebrændeovn er den bedste, og hvilken passer til dit behov? Vi vil naturligvis gerne gøre det så let for dig som overhovedet muligt at vælge din nye pille ovn. Derfor har vi herunder samlet en række træpilleovne, som vi mener, er nogle af de bedste, du kan få på markedet lige nu.

Morsø/Elledi Star 8,3 træpilleovn

Morsø Elledi træpille brændeovnPilleovnen her yder 8 KW, og er en stilfuld og CO2-neutral pilleovn, som derfor både byder på energivenlig vinterhygge og komfort. Den er ret nem at styre, da den har en forenklet fjernbetjening, hvor du manuelt kan regulere og tænde og slukke for brændeovnen. Det giver gode muligheder for en optimeret og miljørigtig forbrænding.

Den har også et betjeningspanel, som gør det muligt at styre forbrændingsluften optimalt for både en sikker og miljørigtig forbrænding. Det smarte ved denne træpilleovn er desuden, at der kan påfyldes træpiller under forbrændingen.

Det er smart, da du dermed ikke behøver tage højde for at vente, til pilleovnen er på standby eller slukket. Du kan bare tømme en sæk piller ned i ovnens magasin og ellers bare nyde de varme og behagelige flammer.

Så længe den har brændsel, kan den holde sig selv i gang både dag og nat.

En god erstatning for brændeovnen

Der er ingen tvivl om, at der med denne pille ovn er mange penge at spare, da den selv kan regulere temperaturen og indstilles til, hvornår den skal være i gang. Du kan derfor holde varmen, uanset hvornår på døgnet det er.

Den er desuden et miljøvenligt valg, hvis du anvender en god kvalitet af træpiller, da forbrændingen dermed er optimal. Det betyder, at der ikke vil være meget aske tilbage efter forbrændingen, ligesom der heller ikke er nogen former for gener med støv, når du påfylder den.

Specifikationer:

 • Effekt: 8 KW
 • Farve: Sort

Lory Langå Pilleovn ( lydløs pilleovn )

Pilleovn Lory LangåMed pilleovnen her får du den måske nok bedste pilleovn 2022, da det er en af de nyeste modeller fra en af Italiens største og mest anerkendte producenter af pilleovne.

Den har nogle af markedets bedste og mest pålidelige komponenter, når det kommer til sneglmotor, røgsuger, blæsemotor med mere.

Den er desuden ret nem at styre, da den har betjeningspanel med manuel regulering og en tænd og sluk funktion. Ikke nok med det, kan du ved tilkøb også få en app, hvorfra du kan kontrollere pilleovnen, når du f.eks. ikke er hjemme.

Derudover har den en standby funktion. Det betyder, at du kan indstille ovnen til en forvalgt rumtemperatur, som ovnen starter og slukker ved. Vil du derfor gerne have en rumtemperatur på 22 grader, sætter ovnen i gang ved 21 grader og kører, indtil den når en temperatur på 23 grader.

Pilleovn med lavt støjniveau

Lory Langå er en lydsvag pille ovn, da den bliver leveret med en lukket blæsemotor til rumvarmen. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om støj fra pilleovnen, når den er i gang. Du kan stadig nyde roen og freden i stuen.

Husk at tilkøbe et rør til den, så skorstenen kan tilsluttes. Det følger nemlig ikke med i købet og derfor noget, du skal købe ved siden af.

Du kan få den i sort, hvid eller bordeaux.

Specifikationer:

 • Mål: B 46 x H 96 x D 52 cm
 • Ydelse: 8 kw
 • Pilletank: 13,5 kg
 • Opvarmer: 133 m2
 • Virkningsgrad: 88%
 • Vægt: 80 kg
 • Diameter aftræksrør mm: 80

Delia Langå træpilleovn

Pilleovn Delia LangåDelia Langå minder meget om sin søster Lory Langå, og er en ganske almindelig og varmeeffektiv træpilleovn. Den har en ret lang levetid og er stabil i drift, hvilket er godt gået af en pille ovn, hvor prisniveauet er skruet helt i bund.

Det lave prisniveau betyder dog ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten, da den er særdeles fremragende. Den er blandt de bedste pilleovne 2022 og er derfor et godt valg til stuen derhjemme eller til fællesområdet i sommerhuset.

Under normale omstændigheder kan Delia opvarme boliger på op til 150 kvadratmeter i størrelsen og passer derfor til almindelige danske boliger.

Brugervenlig pilleovn

Delia er en ret smart pilleovn, da du kan betjene den med en fjernbetjening samt regulere tidspunktet for tænd og sluk, som du vil. Du kan desuden sætte den til at holde en bestemt rumtemperatur, hvilket betyder, at den starter 1 grad under den temperatur og stopper igen, når rumtemperaturen er nået 1 grad over den forvalgte temperatur. Dermed har du hele tiden en stabil og behagelig temperatur i din bolig.

Du kan også kontrollere den over wifi med en app, hvilket dog kræver et ekstra tilkøb. Med den kan du styre den, når du ikke er hjemme.

For at minimere mængden af aske anbefaler producenten at bruge 6 mm træpiller af høj kvalitet. Det sikrer, at du ikke hele tiden skal rense og tømme den for aske.

Specifikationer:

 • Mål: B 50,5 x H 91,2 x D 48,5 cm
 • Ydelse: 8 kw
 • Pilletank: 13,5 kg
 • Opvarmer: 133m2
 • Virkningsgrad: 88%
 • Vægt: 66kg
 • Diameter aftræksrør mm: 80

Karen Langå Pillebrændeovn

Pilleovn Karen Langå Hvis du gerne vil have en pilleovn til dit hjem, som kan sikre dig en stor besparelse på varmeregningen, men som samtidig er billig i indkøb, skal du gå med denne model. Den er nemlig en pilleovn i rigtig høj kvalitet, som giver god varme for en begrænset mængde træpiller.

Det er en langtidsholdbar pilleovn, da den er fremstillet af rustfrit stål og er udstyret med nogle af de bedste komponenter inden for sneglmotor, røgsuger, blæsemotor med mere. Den tåler derfor at være i brug igen og igen i mange år frem.

Med Karen Langå kan du forvente en træpilleovn, som ikke skal holdes meget ved lige, da komponenterne og materialerne, der er i høj kvalitet, sikrer unødige driftsstop og andre komplikationer.

Ligesom de andre modeller, har den også fjernbetjening og manuel betjening, som gør dig i stand til at sætte den til at varme til en bestemt temperatur.

Du kan fylde den med 40 kg på én gang, hvilket minimerer antallet af gange, du skal fylde den op, da den kan brænde i lang tid på så mange kilo. Tanken er flere gange større end på de andre Langå-modeller, hvilket er at foretrække, hvis ikke du gider fylde den op hele tiden.

Pillebrændeovn til 6mm træpiller

Karen Langå har enkelte ulemper, som du bør være opmærksom på, inden du køber den. Den kan nemlig kun brænde på træpiller på 6 mm i størrelsen, ligesom du skal tilkøbe et rør til skorstenen.

Det er ganske få ulemper, som ikke betyder noget i det store hele, da der findes træpiller i god kvalitet i den størrelse, ligesom røret ikke koster det store. Så længe du bare er opmærksom på det, kommer det ikke som en uventet overraskelse.

Du kan her se priser på 6mm træpiller

Specifikationer:

 • Mål: B:44 x H:126,5 x D:51,5 cm
 • Ydelse: 8 kw
 • Pilletank: 40 kg
 • Opvarmer: 133m2
 • Virkningsgrad: 88%
 • Vægt: 90kg
 • Diameter aftræksrør mm: 80

Gaida Langå Pillebrændeovn

Pilleovn Gaida LangåHvis du har brug for en billig, men meget effektiv pillebrændeovn, bør du overveje, om ikke Gaida Langå modellen er noget for dig og din stue derhjemme. For ikke nok med, at den er i et flot og moderne design, så er den også til en pris, hvor langt de fleste kan være med.

Da den ligesom sine søstre både kan forudindstilles til en bestemt temperatur og også kan reguleres i temperatur både manuelt og via wifi i tilkøb, er det en pillebrændeovn, der er meget effektiv, når det kommer til drift og varme. 

Fyrer du korrekt og benytter dig af træpiller på 6 mm i størrelsen, kan du regne med, at brændeovnen er tjent hurtigt hjem igen alene på besparelser på varmeregningen.

Hvorfor en pilleovn

Pilleovn der er nem at vedligeholde

Gaida Langå er en nem dame at vedligeholde, da du nemt kan undgå servicebesøg og udgifter til komplikationer, da det er nemt at gøre den hovedrent. Det eneste du skal gøre er at fjerne én skrue og én plade, hvorefter du har adgang til at kunne støvsuge den grundigt for aske på ganske få minutter.

Den er desværre ikke selvrensende, men er dog nem at rengøre, netop fordi det er nemt at komme ned i den. Du kan derfor forvente at have en pillebrændeovn i mange år, hvis blot du rengør den af og til.

Roen bliver desuden bevaret i din bolig, da den er meget lydsvag i brug. Det er den, da den har en lukket blæsemotor til rumvarmen, hvilket sørger for at holde støjniveauet lavt.

Specifikationer:

 • Mål: B: 43,5 x H: 93 x D: 49 cm
 • Ydelse: 8 kw
 • Pilletank: 13,5 kg
 • Opvarmer: 133m2
 • Virkningsgrad: 88%
 • Vægt: 80kg
 • Diameter aftræksrør mm: 80

Marisa Langå Pilleovn ( lydsvag pilleovn )

Pilleovn Marisa LangåDenne fine og meget effektive pilleovn hører ligeledes til Langå familien, som er nogle af de bedste pilleovne 2022, du kan få på markedet. Denne er selvfølgelig ingen undtagelse, da den giver god varme og er billig i drift.

I modsætning til de andre modeller i familien, er Marisa udstyret med en ekstra blæsemotor, hvilket betyder, at den via et varmeflytningsrør kan opvarme flere rum i huset. Det er bestemt ikke helt lige meget, da du dermed har mulighed for at spare endnu flere penge på varmeregningen. Den koster ikke meget mere end de øvrige modeller og har med sin ekstra blæsemotor potentiale til at blive tjent endnu hurtigere hjem end de andre i rene besparelser.

Selvom den har en ekstra blæsemotor, er den stadig en lydløs pilleovn, da den har lukkede blæsemotorer. Dermed kan du både nyde roen og varmen i flere rum.

Noget andet der er anderledes ved denne model er, at dens display ligger ned. Det er ideelt til dig, der kun vil have flammerne til at være synlig på afstand.

Kom hjem til et varmt hus

Det smarte ved pilleovnen er, at den kan styres via en app, som kan tilkøbes ved wifi tilkøb. Det er smart, da du dermed kan sætte pillebrændeovnen i gang, inden du kommer hjem. Dermed slipper du for at fryse, når du kommer hjem fra en lang arbejdsdag eller en middag hos vennerne eller familien.

Du kan også styre den manuelt via betjeningspanelet, hvor du kan regulere den og tænde og slukke for den. Den har desuden en standby funktion, hvor den starter og stopper alt efter den forudbestemte rumtemperatur. Dermed slipper du altid for at fryse.

Specifikationer:

 • Mål: B: 45,5 x H: 90 x D: 49 cm
 • Ydelse: 7,5 kw
 • Pilletank: 13,5 kg
 • Opvarmer: 133m2
 • Virkningsgrad: 87,5%
 • Vægt: 75kg
 • Diameter aftræksrør mm: 80

Minni Langå Træpilleovn

Pilleovn Minni LangåHvis du bor i en mindre bolig eller har et sommerhus, som godt kunne bruge en ny og billig varmekilde, er Minni Langå et oplagt valg. Som navnet antyder det, er den nemlig særligt velegnet til mindre boliger og sommerhuse, hvor det ikke er store arealer, der skal opvarmes.

Den er nemlig mindre i sin størrelse og kan yde 5 KW, hvilket er noget mindre end de større Langå modeller. Netop derfor egner denne sig særligt godt til sommerhuse, kolonihaver, mindre boliger og lignende. Selvom den yder mindre end de andre, er den stadig meget effektiv og billig i drift, når det kommer til varme – eneste forskel er, at den er til mindre rum.

I en mindre bolig er det vigtigt, at varmekilden ikke støjer, hvilket der også er taget højde for her. Det er nemlig en lydløs pilleovn takket være den lukkede blæsemotor til rumvarmen. Du føler dig derfor ikke forstyrret, når den er i gang med at varme rummet op.

Den er desuden nem at vedligeholde, da det er nemt at komme til for at støvsuge den, ligesom den er yderst holdbar takket være rustfrit stål og komponenter af højeste kvalitet.

Hold en konstant opvarming af huset

I en mindre bolig er det nemmere at holde en stabil og konstant varme. Men med Minni Langå er det endnu nemmere, da den kan indstilles til at holde rumtemperaturen på en bestemt grad. Ønsker du en temperatur på 24 grader, kan den indstilles til at starte med at varme på 23 grader og stoppe igen, når temperaturen når 25 grader. Det er smart, da du dermed aldrig kommer til at fryse sommer eller vinter.

Hvis du gerne vil ud i sommerhuset og varme det op, inden du kommer derud, kan du med et wifi tilkøb få en app, hvorfra du kan styre den på afstand. Dermed skal du ikke vente på, at sommerhuset bliver en behagelig temperatur, da du kan sørge for, at der er det på forhånd. Husk, du kun må fyre med 6 mm træpiller.

Det er varmeregulering, når det er nemmest og bedst.

Specifikationer:

 • Mål: B 37,5 x H 89 x D 36,50 cm
 • Ydelse: 5 kw
 • Pilletank: 10 kg
 • Opvarmer: 70 m2
 • Virkningsgrad: 87,5%
 • Vægt: 50kg
 • Diameter aftræksrør mm: 80

HETA Scan-Line Green 200 pilleovn

heta pilleovnEn Pilleovn med høj effektivitet og lang levetid. Flot og lækker design, som passer i alle hjem. Teknologin i denne pilleovn er speciel og sikrer dig en udnyttelsesgrad på helt op til 97% Her får du en pillebrændeovn med et magasin hvor der er plads til hele 21kg.

Specifikationer:

 • Mål: B 547 x H 1088 x D 580 mm
 • Ydelse: 3,5-9,1 kw
 • Pilletank: 21 kg
 • Opvarmer: 35-180 m2
 • Virkningsgrad: 97%
 • Vægt: 157kg
 • Diameter aftræksrør mm: 80

Hvilken pilleovn er bedst?

Nu hvor vi har gennemgået nogle af de bedste pilleovne 2022, er det tid til at beslutte, hvilken pilleovn der er bedst at benytte sig af. Det kan dog være svært at sige, da det kommer an på, hvor stor en bolig du har, hvor varmt du gerne vil have det, hvad dit budget er og meget mere.

Dog går du ikke helt galt i byen med nogen af dem, da modellerne minder meget om hinanden, når det kommer til drift og varmeeffektivitet. Det er i detaljerne og prisen, at forskellen ligger.

For at vælge den bedste pilleovn til dig og din bolig, bør du derfor sætte dig nærmere ind i detaljerne og eventuelt kontakte forhandleren for at høre nærmere. Dette gør valget af pilleovn meget nemmere for dig.

Hvordan finder man de bedste træpiller priser?

For at få fyringen til at blive så billig og effektiv som overhovedet muligt, er det vigtigt, at du ikke sparer på prisen på træpiller. Der er nemlig stor forskel i kvaliteten og brændtiden, hvorfor det meget nemt og hurtigt kan betale sig at købe dem med dyrere træpille priser. For med dem bruger du langt færre træpiller, ligesom du heller ikke får lige så meget affald ud af det.

Det er begge dele nogle forhold, som er rare at tage med sig i overvejelserne, når du både skal købe pilleovn og træpiller.

Du finder gode træpille priser mange steder på nettet, ligesom mange fysiske forhandlere af pilleovne også har træpiller til rådighed. Typisk er de dog billigere på nettet, hvorfor det kan anbefales at købe dem her.

En god erstatning for brændeovnen

Når alt kommer til alt, er en træpilleovn et rigtig godt alternativ og erstatning for den traditionelle brændeovn. Hyggen er den samme og varmen er endnu bedre, fordi den kan holdes på en konstant varme.

Den er desuden billigere og nemmere at have i drift, da du ikke hele tiden skal lægge brændsel ind for at holde brændeovnen i gang. Det gør pilleovnen nemlig automatisk, så længe der er piller i tanken.

Hvis du derfor længe har gået og overvejet en pilleovn i stedet, bør du straks skifte den ud, når du har besluttet dig for, hvilken type der er den bedste for dig og dit behov. Forureningen bliver mindre og din pengepung bliver tungere – af de grunde er pilleovnen et godt alternativ til brændeovnen.

Køb billige pilleovne her